Digitale kaarten

Ik zal hier 2 voorbelden laten zien van digitale kaarten, er zijn er natuurlijk veel meer maar deze werken vaak op dezelfde manier.

Deze kaarten kunt wel op uw computer zien maar er zit geen download mogelijkheid in om deze kaarten in uw gps te krijgen. Wel kunt u tracks en/of waypoint overzetten.

Klik op de naam en u gaat naar de orginele site van het product, klikt u op de afbeelding dan krijgt u een voorbeeld te zien.

IGN rando: (± € 30,-)

Er zijn momenteel een aantal kaarten beschikbaar zoals Alpes du nord, Corse en île de France. Het kleine nadeel is dat dit programma in het frans is.

U kunt routes aanmaken en deze overzetten naar uw gps, u kunt de naam van de waypoints niet wijzigen. Wat wel mooi werkt met dit programma is dat u kunt aangeven wat uw stijg en daalsnelheid is, het programma rekent zo de totale tocht tijd
uit. U kunt er zelfs een hoogte profiel van maken. Als onderligger word gebruik gemaakt van de IGN topo kaarten van 1:50.000, hierop staan alle paadjes duidelijk weergegeven. Er zijn nu ook topokaarten van Garmin beschikbaar deze kosten
ongeveer € 105,- deze kaarten kunt wel in uw GPS gebruiken
LET OP de cd’s ondersteunen nog geen USB.

Kompass: (± € 15,-)

Dit duitstalige programma heeft wat meer mogelijkheden dan IGN, zp kunt u hier tracks en waypoints aanmaken.

De gebieden zijn weergegeven met een 3D effect er in. Met de update kunt u uw USB GPS ook gebruiken. Op de kompass site hebben ze naast een forum ook een GPS-club waar men tracks van kan downloaden.
Tevens kunt afdrukken van de kaart maken zodat u altijd een back up bij u heeft. Op de cd hebben ze in pdf formaat ook nog een info boekje staan met toeristisch informatie over het gebied op de kaart.