geotaggen foto's

donderdag 06 december 2007 (8:12) in GPS, Nieuws, outdoor | 2 responses

Er is een nieuw apparaat op de markt om je foto’s te geotaggen .
Het persbericht vind je hieronder:
foto tag

GiSTEQ PhotoTrackrTM GPS Photo Locator DPL700

GeoTagging is één van de ontwikkelingen in de IT-wereld die tot de verbeelding spreekt. Deze vernuftige techniek maakt het mogelijk om geografische gegevens te koppelen aan foto’s, video’s en andere media en is bezig aan een ongekende opmars. Deze functionaliteit wordt toegepast in de DPL700 Photo Locator, waarin GPS-technologie en digitale fotografie elkaar ontmoeten. Een fantastische gadget voor recreanten, vakantiegangers en (hobby)fotografen.

Vanaf nu is het mogelijk om de exacte plaats inzichtelijk te maken van foto’s die tijdens een afgelegde reis of trip zijn genomen met een digitale fotocamera. De ‘Digitale GPS Photo Locator’ (DPL700) maakt gebruik van de laatste Afbeelding en ‘Geo-Mapping’ technologie. Hetgeen de Gebruiker in staat stelt om een reis digitaal op te nemen om deze vervolgens achteraf op een PC te bekijken (Routeplayback). In een oogopslag is zichtbaar waar de Gebruiker is geweest alsmede de exacte locatie en tijdstip waarop een foto is genomen.

Sterk vereenvoudigd Fotobeheer

Deze ‘Digitale GPS Photo Locator’ is een nieuwe dimensie in het herbeleven van een vakantie, reis of uitstapje. Daarnaast vereenvoudigt de DPL700 het Fotobeheer van de steeds groter wordende fotoverzamelingen in aanzienlijke mate. Middels de meegeleverde software kunnen foto’s ingedeeld worden op datum, groep of log file.

Hoe werkt Geo-/PhotoTagging?

De Digitale Camera wordt middels de meegeleverde software gesynchroniseerd met Satelliettijd (slechts 1 keer nodig) Vervolgens kan de Gebruiker op stap met de DPL700 en naar hartelust fotograferen. De genomen foto’s en de GPS log data worden met de meegeleverde software naar de PC gekopieerd. Foto’s worden weergegeven in de route en kunnen met vrienden en familie gedeeld worden. Dit delen kan ook online op websites als Locr en FlickrTM. Deze websites zijn geheel gratis en vrij van enige abonnementskosten.

De DPL700 is in Nederland verkrijgbaar via distributeur DigiTrading en diverse verkooppunten. De adviesprijsprijs bedraagt € 79,00 (incl. btw). Meer informatie over het apparaat is te verkrijgen via: www.digitrading.nl.

foto tag

2 Responses to “geotaggen foto's ”

 1. Kees

  hallo,

  wij vroegen ons af of die gps data van de dongle ook apart uit te lezen is in een normaal tekst bestand.
  Of is het bijgeleverde programma perse nodig?

  groeten

  u kunt contact opnemen met http://www.digitrading.nl/ zij zijn de verkopende partij