Fiets route planner europa

zondag 08 juni 2008 (8:32) in carthografie, GPS, Nieuws, onderweg, outdoor | one response

Er komen steeds meer fiets route planners online. De meeste zijn per provincie. Nu is er ook een europese planner bij gekomen, fietsrouteplanner.eu .

fietsrouteplannerOveral in Europa zijn fietsroutes uitgezet en beschreven op internet en in mooie fietsgidsen. Of u nu van Groningen naar Sevilla of van Belfast naar Tallinn wilt fietsen, er is altijd een route die redelijk in de buurt komt van uw gewenste traject, vaak door meerdere lokale lange-afstands-fietsroutes te combineren. Deze fietsrouteplanner helpt u daarbij. Met behulp van de fietsrouteplanner voor Europa vindt u snel drie mogelijke fietsroutes voor uw fietsvakantie of trektocht.

Het is deels al mogelijk om gpstrack te gebruiken. Heeft u een track van een  lange-afstands-fietsroute? U kunt de site dan helpen verbeteren:

De nieuwe versie van de planner krijgt de mogelijkheid te zoeken naar GPS-tracks. Deze functie kan natuurlijk alleen een succes worden, als er ook genoeg GPS-tracks beschikbaar zijn van lange-afstands-fietsroutes. De fietsroutes van het fietsweb lijken eind van dit jaar redelijk ge-tracked te zijn. Van de Duitse Bikeline-routes en de fietsroutes van Carto Studio / Paul Benjaminse heb ik nog bijna geen tracks kunnen vinden. Mochten mensen GPS-tracks hebben of gaan maken deze zomer van lange-afstands-fietsroutes, dan zou ik graag de link ontvangen waar anderen deze track kunnen downloaden. Als je zelf geen serverruimte hebt, dan kun je je track gratis aanmelden en uploaden bij sites als www.gpstracks.nl, www.routeyou.com en www.gpscoordinaten.nl. Ik kan dan weer naar deze sites deeplinken, en zo helpen we elkaar, als fietsers onder elkaar!

One Response to “Fiets route planner europa ”