Garmin smart traffic

vrijdag 04 juni 2010 (19:16) in automotive, carthografie, Nieuws | no responses

Garmin Nederland presenteert Garmin Smart Traffic.

Info over files, wegwerkzaamheden en mobiele flitsers op rijkswegen en lokale wegen

Houten, 7 juni 2010 – Garmin introduceert met Smart Traffic een nieuwe verkeersinformatieservice in Nederland voor Garmin navigatiesystemen. Met Smart Traffic biedt Garmin niet alleen gedetailleerde informatie over de drukte op hoofdwegen, maar ook op de belangrijkste lokale wegen. Daarnaast geeft de nieuwe service informatie over ongevallen en wegwerkzaamheden en informatie over mobiele flitscontroles. Na aanschaf van een Garmin navigatiesysteem met Smart Traffic is Smart Traffic helemaal gratis.

krachten gebundeld

krachten gebundeld

“Garmin Smart Traffic weet waar het verkeer vaststaat, ook op de belangrijkste lokale wegen. Zo kan het navigatiesysteem een andere route berekenen, die de gebruiker ook sneller van A naar B leidt. Smart Traffic kan zelfs adviseren om géén andere route te nemen als de vertraging op de originele route uiteindelijk toch kleiner is,” zegt Harold van Balken, senior accountmanager van Garmin (Nederland). “Dankzij samenwerking met de VerkeersInformatieDienst kunnen we ook informatie geven over wegwerkzaamheden, incidenten en ongevallen op rijkswegen en de belangrijkste lokale wegen. Met onze nieuwe dienst kunnen we de nüvi gebruikers nu ook echt de snelste route naar hun bestemming adviseren.”

Voor Smart Traffic werkt Garmin samen met de VerkeersInformatieDienst (VID), die zorgt voor informatie over incidenten en ongevallen. De dienst meet bovendien de drukte op wegen door met speciale apparatuur na te gaan hoe lang een voertuig over een bepaald traject doet. De VID stelt deze gegevens, samen met informatie over wegwerkzaamheden op rijkswegen en op de belangrijkste lokale wegen, beschikbaar voor Smart Traffic.

De verkeersinformatie wordt door de VID nog verder verfijnd met de zogeheten Floating Car Data. In de gehele Benelux geven zo’n 100.000 voertuigen, met name taxi’s, transportbusjes en vrachtwagens, via GPS-signalen gegevens door om te registreren hoe de verkeersdoorstroming op een bepaald traject verloopt. Samen met de andere gegevens van de VID levert dat een nog nauwkeuriger beeld op van de verkeersdrukte op de Nederlandse wegen. Tenslotte worden ook nog de locaties doorgegeven van mobiele flitsers. Garmin blijft ook samenwerken met de VerkeersInformatieDienst aan verdere verfijning van de informatie die Smart Traffic gebruikt. Bovendien werkt Smart Traffic niet alleen in Nederland, maar ook een groot aantal Europese landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, Spanje, Engeland, België, Scandinavië en Italië. De nauwkeurigheid en dekking van de verkeersinformatie is afhankelijk van de in de desbetreffende landen beschikbaar gestelde gegevens.

wegenkaart

wegenkaart

Wie sneller op zijn bestemming wil arriveren, moet niet alleen nauwkeurige, betrouwbare verkeersinformatie krijgen, maar er ook van op aan kunnen dat de kaartinformatie helemaal up-to-date is. Garmin biedt als optie bij aanschaf van de nüvi 1340 Smart Traffic nüMaps Lifetime aan, een update-service voor het kaartmateriaal. nüMaps Lifetime is ook afzonderlijk aan te schaffen voor bestaande modellen voor een bedrag van 119,95 euro. De kaartupdates zijn gekoppeld aan navigatiesysteem en zijn – na aanschaf – gratis gedurende de levensduur van het product.

Garmin Smart Traffic komt in eerste instantie beschikbaar op een nieuwe versie van de bestaande nüvi 1340, de nüvi 1340 Smart Traffic.  Daarna komt Garmin Smart Traffic beschikbaar op toestellen die compatibel zijn met premium TMC, zoals de nüvi 1490 Premium en de nüvi 3760 Premium. Deze toestellen kunnen met een software update via de Garmin webupdater compatibel worden met Garmin Smart Traffic.

Kijk voor meer info op Garmin.nl .

Meer vragen en antwoorden staan op de speciale FAQ pagina.

De volgende toestellen worden ondersteund:

Geen berichten mogelijk.