Detailkaarten in de garmin fenix

maandag 24 september 2012 (21:15) in carthografie, Nieuws, outdoor | 2 responses

De garmin Fenix kan overweg met detailkaarten.  In de video van de firma WayPoint werd dit al getoond met de openfietskaart light. Echter het nadeel is met deze light kaart dat hij nog te zwaar is.

De Fenix is eigenlijk niet gemaakt voor detailkaarten, daardoor is er een te kleine processor om zwaar gedetailde kaarten te tonen . 

Wel bracht mij dit op het idee om zelf een kaart te maken. Ik heb daarvoor de openstreetmap data gebruikt. 
Op de kaart zijn de snelwegen en grote doorgaande wegen beschikbaar, ook de steden staan er op en kan je vinden in het menu.

De kaart komt naast de bestaande basemap te staan. Gebruik mapinstall (of mapsource) om de kaart te laden. (Komende dagen zal er nog een mac bestand komen en een gmapsupp.img)

Download de fenix Benelux kaart.


Je kan ook de gmapsupp.img downloaden. (Pak de zip file uit en plaats de gmapsupp.img in de Garmin map op de fenix). Gebruik je een Mac? dowload dan de gmapi bestanden, deze kan je met de Mapmanager installeren op de Mac.

Misschien volgt later nog europa en/ of amerika.

garmin mapinstall

garmin mapinstall

LET OP: het gebruik van de kaart is op eigen risico.

2 Responses to “Detailkaarten in de garmin fenix ”

 1. FLO

  De kaarten staan op het toestel maar ik krijg geen detail. Het is te zeggen de basemap zie ik wel maar de nieuwe Fenix map wordt niet getoond.

  Heb de kaarten geïnstalleerd via mapinstal, manueel geïmporteerd, de basismap er eens afgehaald maar krijg hem niet te voorschijn.

  Enig idee wat ik fout doe?

  Alvast bedankt!

  Floris

  • Beheerder

   Beste Floris,

   kijk via de verkenner naar de map Garmin. Waarschijnlijk zie je daar een garmin_fenix_osm.img , deze kan je hernoemen naar gmapsupp.img dan zie je de kaart wel in de Fenix.

   Je kan ook de gmapsupp downloaden en rechtstreeks in de garmin map plaatsen.