download kaarten voor de viewranger app

zondag 17 juni 2012 (13:06) in carthografie, GSM/GPS, Nieuws, outdoor | one response

Ik gebruik zelf af en toe de @viewranger app. Zeker met hun premium kaarten bieden ze een goede aanvulling op de traditionele gps. Je kan deze kaarten van te voren downloaden om zo datakosten onderweg te voorkomen.

Het is ook mogelijk om “vrije” kaarten van te voren te downloaden. Je kan in de app kiezen welke kaarten je wilt zien. Meestal zal dit online gebeuren. Maar het is ook mogelijk deze kaarten van te voren te downlaoden.

Voor familie heb ik dit  uitgezocht en de stappen opgeschreven. Nu heb ik van die stappen een mooie handleiding gemaakt. Deze kan je hieronder downloaden.

viewranger kaarten downloaden

One Response to “download kaarten voor de viewranger app ”

  1. bert van vliet

    dag,
    dank je wel voor de nl beschrijving viewranger kaarten downloaden. Ik ben nog erg onervaren in het gebruik van GPS. In veel landen op de wereld hebben wij gefietst, altijd met kaarten. Nu heb ik een galaxy III en kan deze ook met GPS gebruiken. In September gaan wij (mijn vrouw en ik) naar Sri Lanka om daar een nieuwe fietsroute uit te zetten. Nu mijn vraag of je mij wilt uitleggen hoe ik een vooruitgezette route in b.v. google maps in viewranger kan zetten (of een andere) Beter misschien om OSM te gebruiken? Dank je bij voorbaat