GPS-wandelen op de Veluwe

maandag 20 januari 2014 (19:09) in Nieuws, outdoor | no responses

veluwe

veluwe

GPS-wandelen op de Veluwe

Dat je kan wandelen op de Veluwe zal niemand verbazen. Het Nationale Park de Hoge Veluwe is namelijk een van de grootste nationale parken die Nederland kent en biedt dus voor wandelaars voldoende mogelijkheden een route uit te stippelen. Van lange afstand wandelpaden (LAW) tot nieuwe GPS-routes: er is voor ieder wat wils.

 

Even helemaal weg

Vier dagen rondtrekken in Nederland, zonder in de bewoonde wereld terecht te komen. Dat is mogelijk met een tocht die vier keer in het jaar wordt geoarganiseerd in het park. Je mag dan vier dagen lang onder begeleiding van een ervaren boswachter door door de Veluwe lopen, overnachten in het veld en samen met andere deelnemers een maaltijd bereiden. Het kostenplaatje hiervan is vrij hoog (€ 275), maar je krijgt er dan van alles voor terug en na afloop ben je een erg bijzondere ervaring rijker.

 

Georganiseerde LAW

In samenwerking met Papendal en de Nederlandse Wandelsport Bond, organiseert het Nationale Park de Hoge Veluwe wel eens wandelevenementen waarbij deelnemers 20 of 30 kilometer per dag lopen. Met name voor fervente wandelaar of deelnemers van de Nijmeegse vierdaagse is dit een goede training, aangezien de routes vaak een hoogteverschil hebben. Nog niet zo’n ervaren wandelaar? Op de Veluwe zijn er ook toegankelijkere routes voor minder ervaren wandelaars.

 

Rondzwerven op het Veluwse Zwerfpad

Voor wie van wandelingen houdt en zin heeft in een heerlijke boswandeling, is de Veluwe een geschikte bestemming. Hier vind je de mooiste bossen die ons land kent. Je kunt gemakkelijk uren ronddwalen in de uitgestrekte en gevarieerde bossen. Echter is het wel weggelegd voor actievelingen, want met de nodige klimmetjes in dit heuvelachtig gebied vraagt het nog wel wat inspanning. Het is altijd vervelend wanneer je verdwaalt. Zeker in een eindeloos gebied als de Veluwe. Door middel van een ouderwets kompas kan je altijd weer op de goede weg terecht komen. Echter kan je ook gebruik maken van GPS om je weg te kunnen vinden in de Veluwe. Hiermee kan je eenvoudig je plaats bepalen door gebruik te maken van satellieten.

 

Het landschappenpad

Speciaal voor het 75-jarig jubileum van het Nationale Park de Hoge Veluwe werd het 4,1 kilometer lang Landschappenpad aangelegd. Deze cultuurhistorische wandeling leid je langs diverse hoogtepunten van het park, als het Kröller-Müller Museum, de Franse Berg en de weidse vlakte van het Pampelse Zand. Onderweg zijn er ook nog twee picknickplekken waar je even tot rust kunt komen.

 

 

veluwe

veluwe

 

Geen berichten mogelijk.