nieuwe speed en cadans sensor

woensdag 30 april 2014 (19:26) in fitness, Nieuws, outdoor | no responses

cadans sensor 010-12104-00

cadans sensor 010-12104-00

Sinds de aankondiging van de Edge 1000 zijn er een paar extra nieuwe accessoires op de markt gekomen van Garmin . Een is de afstandsbediening voor de Edge 1000, deze zal voor edge gebruikers gekocht worden.

De nieuwe snelheid en cadans sensor zijn voor een groter publiek interessant*1. Het aparte aan de nieuwe sensors (niet meer gecombineerd zoals bij de gsc10) is dat er geen magneet meer gebruikt word. Je krijgt nu een cadans sensor op je crank en/ of een snelheids sensor op de as van je wiel.

De speed sensor past niet om grote assen, zal dit meestal ook niet het geval bijzijn bij de gemiddelde racefiets. Een toerfietser met een versnellingsnaaf zal hier wel last van hebben, alleen word zo’n fiets vaak niet op de rollerbank gebruikt.

De cadans sensor kan door middel van één van de drie rubbers worden vast gezet op de crank. Bij de oude gsc10 gebeurde het nog wel eens dat de ontvanger (het kastje) een tik kreeg van je fietsschoen en daar door scheef zat.

Nauwkeurig?  Het lijkt er wel op. Testen met 2 cadanssensors op de fiets is wat moeilijk, maar als ik de verschillen bekijk in de tochten die ik er nu mee gemaakt heb zijn die erg klein. De cadans die word weergegeven is eigenlijk gelijk aan wat ik gewend ben te zien.

Volgens de site van garmin zijn de Forerunner en Edge modellen compatibel met de nieuwe sensoren.
De Fenix en Fenix 2 staan niet in de lijst. Van de Fenix 2 weet ik dat deze goed functioneert.

Hieronder nog enkele foto’s van de nieuwe snelheids en cadans meter.

*1 :  kijk wel of je toestel compatibel is.

Geen berichten mogelijk.