Garmin inReach SE+ / Explorer+ met satellietcommunicatie

vrijdag 03 februari 2017 (12:24) in GPS, Nieuws, outdoor | no responses

Garmin introduceert inReach SE+ en inReach Explorer+ met satellietcommunicatieGarmin introduceert de inReach SE®+ en inReach Explorer®+ – de eerste Garmin outdoor-toestellen met inReach satellietcommunicatietechnologie. De nieuwe communicatiesystemen en GPS-navigatietoestellen zijn uitgerust met 100% wereldwijde Iridium-dekking voor interactieve SOS, het uitwisselen van tekstberichten en het volgen van routes, overal ter wereld. inReach Explorer+ is tevens uitgerust met voorgeladen TOPO-kaarten1, digitaal kompas, hoogtemeter en barometer om je verder te helpen bij jouw avonturen.

Je ontdekt wellicht graag onbekende gebieden en gaat misschien voorbij de grenzen van mobiele telefonie, maar bent nooit buiten bereik, wanneer je een inReach SE+ of inReach Explorer+ bij je draagt. Deze handheld satellietcommunicatiesystemen zijn ontwikkeld voor de outdoor-enthousiasteling, die verder wil trekken en meer wil ervaren zonder dat hun geliefden zich zorgen hoeven te maken. Van ervaringen in het buitengebied tot internationale avonturen, met inReach kun je communiceren, de locatie delen, navigeren en heb je toegang tot essentiële SOS-functies. inReach is er voor iedereen die er graag op uit trekt – op het land, ter zee of in de lucht.

Explore Anywhere. Communicate Everywhere
Met de wereldwijde dekking van het Iridium-satellietnetwerk kunnen deze draagbare toestellen overal mee naartoe worden genomen en kun je altijd tekstberichten uitwisselen, zowel met mobiele nummers als e-mailadressen, terwijl je GPS gebruikt om de voortgang van jouw reis te volgen en delen. Je kunt ook op social media posten en zelfs met andere inReach toestellen communiceren tijdens het outdoor-avontuur.

In een noodgeval zorgt de interactieve SOS-functie ervoor dat je contact kunt opnemen met hulpdiensten via GEOS®, het internationale Search en Rescue controlecentrum dat 24/7 voor je klaarstaat. Je ontvangt professioneel advies over wat je moet doen en krijgt een bevestiging wanneer de hulpdiensten onderweg zijn. Als gebruiker kun je zelfs een lijst met noodcontacten opstellen, zodat zij een bericht ontvangen wanneer jij een SOS-bericht verstuurd.

Het heldere, transflectieve display is geoptimaliseerd voor outdoorgebruik. In combinatie met een eenvoudige gebruikersinterface en speciale SOS-noodknop, is communicatie in noodsituaties nu niet alleen gemakkelijk, maar bestaat uit meer dan alleen het zenden van een bericht.

Wanneer je naar het buitenland reist, zijn er veel dingen waar je over na moet denken om van de reis een geweldig avontuur te maken. Ga onbezorgd op reis, omdat je weet dat je altijd bereikbaar bent voor familie en vrienden, of een reddingsdienst kunt alarmeren.

Vind altijd de weg en laat je volgen
Beide inReach toestellen zijn uitgerust met GPS. De inReach SE+ gebruikt GPS voor basisnavigatie om waypoints en belangrijke locaties te markeren en jouw voortgang te volgen.

De inReach Explorer+ gaat een stapje verder met uitgebreide navigatie en tracking om je zowel op de gebaande paden als daarbuiten te begeleiden. Daarnaast is inReach Explorer+ uitgerust met volledige GPS en voorgeladen TOPO-kaarten1 voor Europa en waypoints, die je direct op het display kunt bekijken. De ingebouwde hoogtemeter toont hoogtegegevens, zodat je nauwkeurig stijgingen en dalingen kunt meten, terwijl de barometer de luchtdruk laat zien en het digitale kompas de juiste richting aangeeft wanneer de omgeving dat niet toestaat.

Met de online MapShare® functie kunnen vrienden en familie jouw avonturen volgen op hun computers of mobiele telefoon. Het inReach toestel zal op vooraf ingestelde momenten waypoints versturen, zodat jouw volgers de locatie online kunnen zien.

Jouw omgeving en avonturen duidelijk in beeld
Voor meer mogelijkheden en extra gemak kun je met de gratis Earthmate® app de inReach handheld via Bluetooth® laten synchroniseren met jouw smartphone2, zodat je onbeperkt toegang hebt tot kaarten en beelden vanuit de lucht.

Daarnaast is het mogelijk om weersvoorspellingen te ontvangen, zodat je weet wat je onderweg kunt verwachten. Er zijn basis, premium en maritieme pakketten beschikbaar. Je kunt weersvoorspellingen opvragen voor de huidige locatie en alle andere waypoints of bestemmingen in jouw reisplan.

Bovendien heeft ieder inReach toestel gratis toegang tot een portal in de cloud. Zo kunnen reizen met routes en waypoints worden gepland, instellingen worden beheerd, alle trackinggegevens worden opgeslagen en meer.

Gemaakt voor gebruik in ruige afgelegen gebieden
De inReach SE+ en Explorer+ handhelds zijn gemaakt om alle omstandigheden te weerstaan. De oplaadbare lithiumbatterij wordt standaard meegeleverd in beide toestellen, zodat je in alle gebruiksmodi kunt rekenen op een lange batterijlevensduur tot 100 uur. Beide toestellen zijn sterk, duurzaam, schokbestendig en waterbestendig tot 100 meter (IPX7)3.

Betaalbare, flexibele satellietabonnementen
Om toegang te krijgen tot het Iridium-netwerk en met de inReach SE+ of Explorer+ te communiceren, heb je een actief satellietabonnement nodig. Afhankelijk van het gebruiksniveau kun je kiezen voor een jaarlijks contract of een flexibel maandabonnement. Jaarcontracten variëren van EURO 14,99 tot EURO 99,99 per maand. De flexibele maandabonnementen variëren van EURO 19,99 tot EURO 124,99 per maand.

Beschikbaarheid
De Garmin inReach SE+ en inReach Explorer+ zijn leverbaar in januari 2017.
De inReach SE+ heeft een adviesverkoopprijs van EURO 449,99. De inReach Explorer+ zal verkrijgbaar zijn voor een adviesverkoopprijs van EURO 499,99.

Voor meer informatie: http://www.garmin.com/

Geen berichten mogelijk.