Garmin Edge 800

De garmin is reeds een tijdje geleden aangekondigd, In het weekend van 24 oktober  2010 was de bikemotion. Daar was de eerste mogelijkheid om het toestel werkelijk vast te houden.

Eerste indruk:

Wat direct opvald is het compacte design van de edge 800. Ook het touchscreen ziet er erg goed uit, echt volle zon is er nog niet geweest maar ook tot nu toe is het prima afleesbaar.
Er word veel verwacht van dit toestel, of dit allemaal waar gemaakt kan worden moet nog blijken. Er zijn een aantal varianten op de markt , de modellen met hartslag en cadans en HS / cadans/ city navigator zullen het meest verkocht worden.

Scherm:

Het touchscreen is voorzien van een heldere glas laag, daardoor is het scherm goed afleesbaar. De bediening gaat erg soepel. Het touchscreen kan ook vergrendeld worden, dat kan met de aan/ uit knop.
Om te zien hoe mooi het scherm reageerd , kunt u hieronder de video bekijken.

instellingen:

De edge 800 heeft een snel menu naar de instellingen van de fiets. Druk 1 maal op de aan/ uit button en je komt in het fiets menu. U kunt 3 verschillende fietsmenu’s aanmaken. De instellingen kunnen dan per fiets wisselen.(Er zal niet op iedere fiets een cadans sensor aanwezig zijn).

Er is verder een hoofdmenu gemaakt waar alle instellingen mbt de fiets/ gebruiker ingesteld kunnen worden. Het menu heeft een adere indeling als zijn voorganger, de edge 705.

hardware:

De kast van de edge heeft een carbon look gekregen. Er zit een aan/ uit knop aan de zijkant en boven op een lap/ reset en start/ button aan de bovenzijde.
De usb en micro SD aansluiting zitten aan de onderzijde van de edge. Tijd zal moeten uitwijzen hoe sterk het rubber is en hoe de afdichting het gaat houden in een grote regenbui.
Het toestel is platter geworden en heeft een andere bevestiging gekregen voor de fiets. De bevestiging die gebruikt word is gelijk aan de montage van de Edge 500. Er zitten diverse rubbers bij voor de montage op het stuur, ook bij een niet rond stuur is het mogelijk de steun te monteren.

Het toestel zou zelfs op de pols gedragen kunnen worden met de quick release kitvan de Forerunner 310. (Polsbanden niet inbegrepen)

Routes, Tracks en courses:

Alleerst even de benamingen op een rij:

  • Route: een route word gemaakt op de city navigator wegen kaart of op een topo kaart. Een route bvat links/ rechts-af informatie.
  • Track: is een spoor van iemand anders die daar reeds gereden heeft. Tegenwoordig kunt u ook tracks zelf maken in basecamp/ mapsource.
  • Course (koers): eem course is vergelijkbaar met een track maar bevat ook informatie over hartslag en cadans.

De edge 800 maakt zelf alleen .tcx bestanden aan, wel kan hij gpx bestanden inlezen. (plaatsen in de map new files)