Garmin forerunner 610

top

 

Eerste indruk:

Ik had mijn twijfel bij een horloge met touchscreen, maar de bediening is zeker niet slecht.
Het kost wel een aantal dagen voor dat je het scherm goed kan bedienen, maar als je met je nagel het scherm aanraakt reageerd hij erg direct.
Door de metalen kast voelt het toestel wel erg solide aan, nadeel is dat het gewicht daadoor wel wat toeneemt. De band aan de onderkant is iets wat hol waardoor hij prettig draagt over je polsen.
Er is een aparte mini site beschikbaar op Garmin.com.

top

 

Scherm:

Ik heb het toestel nu enkele weken in gebruik en ik merk dat de bediening steeds beter gaat. Het scherm is klein maar de knoppen en functies op het scherm zijn goed te bedienen. Tijdens het hardlopen en fietsen is het scherm goed afleesbaar.

[25-08-2011] Vernieuwde video geplaatst.

top

 

Instellingen:

De data velden kunt u naar eigen wens instellen. Ook is het mogelijk een fiets en loop profiel aan te maken. Helaas blijft de hartslag instellingen niet actief per profiel. Deze staat altijd aan of uit.
Naast de fitness toepassingen is het ook mogelijk beperkte navigatie te gebruiken. Dit is vooral is het handig bij het lopen/ fietsen in onbekend terrein. De pijl geeft een directe route naar start punt of opgeslagen locatie .

Er kunnen diverse pagina’s met 2, 3 of vier data velden worden weergegeven. U kunt deze pagina’s manueel bekijken of de “auto scroll” aanzetten, de pagina’s komen dan steeds voorbij. De snelheid van het scrollen is instelbaar.
De linker knop word gebruik om het licht in te schakelen (tevens om het horloge uit te schakelen), hoelang het licht aan blijft kunt u instellen in het menu.

top

 

Hardware:

De volgende onderdelen zitten in de doos:

  • Forerunner 610
  • Softstrap hartslagband
  • Netlader
  • Laadkabel
  • USB ANT stick
  • Quick start handleiding.
  • Complete handleiding op garmin.com

Thanks for the photo DCrainmaker.com


De forerunner word geladen met een clip op de achterkant. Het toestel gaat ongeveer 8 uur mee in trainings modus, als horloge kan het zo’n 4 weken mee.
Data overdracht gaat door middel van een ANT+ stick, het voordeel data de data draadloos word overgedragen als de forerunner in de buurt van de PC is.
Het toestel is waterdicht, een regenbui is dus geen probleem. Door de druk onderwater is het toestel niet geschikt om mee te zwemmen. Dit staat ook in de handleiding beschreven.

Het toestel kan door de ANT+ chip ook worden uitgebreid met de footpod of de snelheid/ cadans sensor .
Wilt u het toestel op de fiets monteren dan is er de universele fietssteun

[31-10-2012] De forerunner 610 is nu ook leverbaar in een multicolor versie.  (010-00947-15 )

FR210 FR610 multicolor

FR210 FR610 multicolor

top

 

Software:

De forerunner kunt u uitlezen met connect.garmin.com en Garmin trainingcenter.
Het word straks mogelijk om het trainingseffect uit te lezen op garmin connect. (07-08-2011: Garmin connect heeft een update terug gedraaid ivm teveel bugs).

Met het trainingcenter kunt u ook interval training en andere workouts opzetten.

top

 

Conclusie:

Ik heb de Forerunner nu een aantal weken in het gebruik en de bediening is erg gebruikers vriendelijk. Vooral het switchen tussen de diverse profielen gaat er gemakkelijk.
Het is zeker geen goedkoop toestel maar bied wel veel uitbreidings mogelijkehden. Zeker de fanatieke hardloper kan al zijn mogelijkheden kwijt in dit toestel.