Garmin gpsmap 62


[edit 03-08-2010] : pagina uitgebreid en voorzien van nieuwe informatie.

[edit 03-06-2011] : Gpsmap 62STC en gpsmap 62 SC toegevoegd.

top

 

Eerste indruk:

De gpsmap 62 is geen nieuwe in de outdoor serie, het is een duidelijke opvolger van de 60 serie. De 60 serie is begonnen met de 60C(s) modellen (2006) , dit was de eerste serie met kleurenscherm die veel verkocht werden. Het gaf topo kaarten een nieuwe dimensie. In april 2008 werd de serie vernieuwd en kwam de gpsmap 60C(s)X, grote verandering waren de nieuwe sirf chip antenne en het uitbreidbare geheugen. Daardoor had de 60C(s)X serie een goede ontvanger gekregen die het ook in het bos doet, op de microSD kaart kon ook een groter gebied geladen worden.

Nu is er dan een nieuwe in deze serie, de gpsmap 62. Een waardige opvolger voor het icoon in de outdoor gps wereld.

De gpsmap 62 kan geen microsd kaartjes aan, ook mist hij een elektronisch kompas en barometrische hoogtemeter. Daardoor is hij de opvolger van gpsmap 60CX, echter zonder dat geheugen zullen veel mensen toch kiezen voor de 62S.
De gpsmap 62S heeft wel deze Sensoren. Daarnaast kan hij overweg met geheugenkaarten. WEl zo makkelijk wanneer een topo Duitsland 3 GB, City navigator 1,9 GB en topo france 2,5 GB groot zijn.

De gpsmap 62ST heeft daarnaast een 1 op 100.000 topo kaart van europa er in zitten (versie 3). Daardoor heeft u altijd een grove basiskaart bij de hand en hoeft u niet voor ieder land gelijk een topo te kopen.

top

 

Scherm:

Wat opvalt aan de nieuwe 62 serie is dat deze beter afleesbaar is de oregon serie. Er word dan ook geen gebruik gemaakt van een touchsreen maar een normaal tft scherm. Zeker in de schaduw is dit duidelijk merkbaar, in de zon worden beide schermen helderder. De gpsmap 62 heeft daarom zijn vertrouwde knoppen aan de onderzijde. ( ze voelen beter aan dan bij de 60 serie)
Hieronder is het verschil in afleesbaarheid duidelijk zichtbaar. Bij alle toestellen is de achtergrond verlichting uitgeschakeld.


60, oregon, 62 in de zon

60, oregon, 62 in de schaduw
 

gpsmap 60

oregon 550

gpsmap 62

Rekensnelheid en afleesbaarheid oregon vs gpsmap 62

De gpsmap 62 heeft wel minder pixels dan de oregon serie. Spellen van wherigo kunnen niet gespeeld worden, de plaatjes worden namelijk niet goed weergegeven.
Wel kan de 62 serie overweg met birdseye en custom maps, echter door de minder pixels blijven deze beelden minder scherp.
Ook de oppervlakte is kleiner door het minder aantal pixels, beide schaal verdelingen staan op 80m. Download de kmz.

garmin custom maps
Garmin custom maps op 62
garmin custom maps
Garmin custom maps op oregon

Ook is er geen fotoviewer aanwezig, wel kan je foto laden met geotag.

gemaakt met een oregon
gemaakt met een oregon
geladen in een gpsmap 62
geladen in een gpsmap 62
geladen in een gpsmap 62
geladen in een gpsmap 62

top

 

instellingen:

Bij de gpsmap 60 kon ook de pagina volgorde al worden ingesteld maar nu kan de weergave ook worden aangepast ( dit kan per profiel geregeld worden). Het is mogelijk te kiezen voor een lijst weergave (colorado) of grote pictogrammen (oregon) ook kan de indeling van de 60 serie worden weergegeven.

colorado style
colorado style
oregon style
oregon style
60 serie style
60 serie style

De gpsmap 62 kan worden uitgelezen met garmin Basecamp. Daarmee is er een goed sync mogelijkheid, ook mapsource kan met de 62 overweg.

top

 

hardware:

De kast voelt goed aan, ook hij kraakt nogal bij het indrukken van de zijkanten (zie vorige video aan het eind)
De knoppen lijken meer sluitvast dan zijn voorganger de gpsmap 60 serie. De batterijen zouden 20 uur meegaan, dat is mij niet gelijkt met de fietstocht, ik zal dit nog testen met gelijke baterijen in een oregon en 62.

[edit 2011] Het kraken is in een later stadium structureel opgelost.
[edit 07-08-2011:] Bij de nieuwe STC en SC (met camera) is de externe antenne aansluiting komen te vervallen.

Welke gps is sneller met adressen zoeken, de oregon of de gpsmap 62.

De aansluitingen op een de gps.

gpsmap 62 aansluitingen
gpsmap 62 aansluitingen

Ik heb een stuk met een oregon en een gpsmap 62 gefietst, beide track zie t u hieronder. De verschillen in track zijn minimaal.


Ik heb beide track ook geupload naar connect.garmin.com, daar is ook de hoogte en de hartslag te zien.
De hoogte word momenteel nog niet goed weergegeven in de data velden (03-08-2010, versie 2.4 ) terwijl in de track geen grote verschillen zitten.

Oregon 550:

gpsmap 62:

top

 

Nieuwe modellen:

Sinds 03 juni 2011 heeft garmin de Gpsmap 62STC en gpsmap 62 SC aangekondigd.
Garmin voegt daarmee de camera toe aan de gpsmap 62 serie.


met camera

De toestellen worden geleverd met lader en 2 stuks nimh. Het toestel heeft een groter geheugen gekregen en een picture viewer.

top

 

Anders:

De meeste mogelijkheden zijn gelijk toch een paar eigenaardigheden.
De batterij houder van de gpsmap 62 en de oregon zijn omgedraaid.

gpsmap 62 batterijvak
gpsmap 62 batterijvak

Ten opzichte van de gpsmap 60 is de verlichtings instelling veranderd, moest u bij de 60 serie steeds de verlichting weer opnieuw instellen. Bij de oregon en gpsmap 62 blijft de verlichtings stand onthouden.
LET OP: dit betekend als u gisteravond de verlichting aan had toen u de gps uit deed, dan staat hij weer aan als u de gps ’s morgens weer opstart. Dit valt echter niet goed op waardoor u de hele dag de verlichting (overbodig) aan heeft.

top

 

Conclusie:

De gpsmap 62 is een waardige opvolger van de 60 serie. De gpsmap 62 is een erg uitgeklede versie, de gpsmap 62S(T) zullen meer verkocht gaan worden.
Gaat u voor afleesbaarheid dan zal vooral de 62 serie gekozen worden, is het gebruiksgemak doorslaggevend dan zal de oregon serie winnen.

We gaan nog veel horen van deze nieuwkomer.

Nog een mogelijkheid met de nieuwe series, draadloos delen.