Diverse

Hier vind u een korte beschrijving van een aantal programma’s die het uitzetten van routes en tracks een stuk makkelijker kunnen maken.
Klik op de naam en u gaat naar de orginele site van het product, klikt u op de afbeelding dan krijgt u een voorbeeld te zien.


Ozi explorer: is interactieve software om routes te plannen of te navigeren met behulp van rasterafbeeldingen van kaarten.
De software stelt de gebruiker in staat waypoints, routes en tracks aan de kaart toe te voegen met een simpele muishandeling om deze vervolgens naar een GPS ontvanger te versturen.>br />
De kaarten blijven op de computer u kunt wel tracks en routes overzenden. Met de nieuwste versie word USB GPS ondersteund. Er is een freeware versie beschikbaar deze heeft alleen geen GPS aansluiting.
U kunt zelf kaarten scannen en kalibreren, deze kunt u dan als achtergrond gebruiken.
Er circuleren op internet “kabouterkaarten”, dit zijn kaarten die door de kabouterbond digitaal zijn gemaakt. Geheel legaal is dit natuurlijk niet maar wel
erg makkelijk.

Compe gps: maakt het mogelijk routes en tracks te analiseren. Werkt verder het zelfde als Ozi explorer. Wel is er de mogelijkheid om 3D kaarten te gebruiken om zo een nog realistischer
beeld te krijgen van uw route. De freeware variant kunt u 30 dagen proberen daarna moet u zich aanmelden.

Google earth: Wilt u track in 3D op sateliet foto’s zien dan is dit het programma.

Google earth draait op uw computer en de kaarten staan bij google op de server (adsl gewenst).
Het programma kan .gpx bestanden aan en u kunt nu van uit Mapsource en GPS utility ook tracks bekijken in Google earth.

Globalmapper: Met de versie 11 van Globalmapper is het mogelijk custommaps rechtstreeks te laden naar een Garmin Oregon, Dakota en Colorado. Het nadeel is dat globalmapper een erg professioneel programma is. Vandaar de prijs van 216 euro.
Het resultaat is wel prima te gebruiken in de gps. Er word nog over nagedacht om een goedkopere light versie te maken.