Freeware

Lees hier hoe u gratis mapsource kan verkrijgen.

Freeware is gratis van internet te halen en vrij te gebruiken. Soms heeft de maker er een beperking in aangebracht en
moet u betalen om het programma volledig te gebruiken.

Klik op de programma naam en u kunt het programma downloaden, klikt u op het logo dan krijgt u een screenshot te zien.

G7towin: Dit programma heeft een aantal voordelen, het herkend bijna extencies die er zijn
en je kan er groepen waypoint mee bewerken om ze zo een ander symbool te geven. Een ander voordeel is dat ook de USB GPS word ondersteund, dit is zeker handig voor de nieuwere GPS-en.
Daarnaast is het mogelijk om vanuit G7towin direkt je route en/of track in Mapsource te zetten. Het programma is ideaal te gebruiken als je een .trk of .wpt bestand tegen komt.

Vanaf software versie 6.8 ondersteund Mapsource helaas geen trk en wpt bestanden.

GPS u: Heeft als grote voordeel dat het shape files (.shp) aan kan. Dit is vooral een voordeel voor de profesionele gebruiker.

In de freeware uitvoering heb je 100 waypoints, 5 routes met elk 10 waypoints, 500 trackpoints en bitmap achtergronden met een maximale grote van 2000×2000 pixels. Dit betekend dat je al snel beperkt word.
Voor US$55 dollar krijg je de shareware versie met oa: 65000 waypoints, 20 routes, 65000 trackpoints en maakt de grote van de achterliggende kaart niet meer uit.

U kunt wel waypoints in een .ov2 (tomtom) bestand opslaan.

WinGDB:Handig programma om tracks en routes te converteren. Zo kunt u voor u Quest toch een track gebruiken. Daarnaast is het ook handig als u
een Mapsource Metroguide gebruikt met een gps di navigatie ondersteund, u kunt dan van een “auto” route een “directe”route maken.

Ook voor mensen die lange routes willen maken is dit erg makkelijk, de meeste GPS routes kunnen maximaal 125 punten aan, zet u hem om in een track dan kunnen de meeste GPS-en 500 punten gebruiken.
nu ook voor gdb3 formaat van garmin