Garmin smartphone link


Het kan zijn dat er in de loop van tijd wijzigingen in de stappen komen door het wijzigen van de App
Meer informatie over smartphonelink kunt u lezen op de Garmin website.

LET OP: als de app in het buitenland gebruikt word kunnen er extra kosten zitten aan het data verbruik.

 

top

Garmin PhoneLink

Garmin lanceert de Smartphone Link, de eerste Android app die live services levert op autonavigatiesystemen. Smartphone Link creërt een naadloze navigatie ervaring tussen de geselecteerde Bluetooth® geïntegreerde 2012 Garmin nüvi en een Android™ smartphone die er voor zorgt dat deze communiceren en data delen.

 

Garmin Smartphone Link voor Android levert Live Services op nüvi® navigatiesystemen

Garmin lanceert de Smartphone Link, de eerste Android app die live services levert op autonavigatiesystemen. Smartphone Link creërt een naadloze navigatie ervaring tussen de geselecteerde Bluetooth® geïntegreerde 2012 Garmin nüvi en een Android™ smartphone die er voor zorgt dat deze communiceren en data delen.

Naast andere functionaliteiten laat de app nüvi gebruikers live services toevoegen, zoals verkeersinformatie, verkeerscamera beelden, veiligheidscamera’s inclusief community gedeelde mobiele camera websites, weer, parkeren en benzineprijzen op hun navigatiesysteem. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het data abonnement van de smartphone¹. Garmin Smartphone Link is gratis beschikbaar in de Android Markt en is inclusief diverse gratis live services evenals premium beschikbare content via abonnementen.

“Garmin Smartphone Link brengt het voordeel van live services naar de PND en lost hiermee het probleem van de extra abonnementskosten op door gebruik te maken van de bestaande verbinding van de smartphone,” zegt Dennis Herremans, Product Manager Garmin Nederland B.V. “Het is een mooi voorbeeld van hoe smartphone apps navigatiesystemen aan kunnen vullen, door de sterktes die een navigatiesysteem in een auto kan bieden, zoals een groter scherm en betere GPS onvangt en de laatste kilometer navigatie op je smartphone buiten de auto.” Gratis connected services zullen inclusief de Garmin Tracker applicatie zijn die er voor zorgt dat vrienden op Facebook en Twitter jouw positie kunnen vinden, live weersinformatie en myGarmin™ boodschappen die updates waarschuwingen geven en speciale aanbiedingen van Garmin. Premium Live Services is inclusief de volgende zaken:

3D Live Traffic (€ 24,99 per jaar): Garmin 3D Live Traffic geeft real-time informatie om de gebruikers te helpen in en om opstoppingen te navigeren. 3D Live Traffic wordt iedere twee minute geupdate en ontvangt tot 2.000 boodschappen per update cyclus, inclusief details over verkeersongevallen, wegcondities en vertragingen. Het omvat snelwegen, proviciale wegen en lokale hoofdwegen.

Geavanceerd Weer (€ 9,99 per jaar): Ontvang het huidige weerbericht en de weersvoorspelling voor de komende 5 dagen in jouw omgeving. Als toevoeging op de gratis weerservice die geleverd wordt, biedt geavanceerd weer de gebruikers de mogelijkheid om weeralarmen te ontvangen en geanimeerde radarbeelden te bekijken op hun regionale kaart om te zien wat voor weer er hun kant op komt. De verschillende kleuren geven de verschillende weertypes aan zoals regen, sneeuw en ijs zodat je slechte rijcondities kunt voorkomen.

Als toevoeging op het gebruik van Garmin Live Services laat de Smartphone Link het Garmin navigatiesysteem zijn favoriete locaties delen met de telefoon. En zelfs nog beter, de app kan helpen om gebruikers hun weg te laten vinden van een parkeerplaats naar hun bestemming en terug door beiden op de kaart te tonen.

Garmin Smartphone Link werkt met geselecteerde modellen uit de Garmin 2012 range, 2495LMT, 2595LMT, 3490LMT en de nieuwe 3590LMT, het meeste complete 5” navigatiesysteem. Al deze modellen hebben hier een software update nodig, behalve de nüvi 3590LMT. Garmin Smartphone Link is gratis verkrijgbaar op de Android Market. Voor meer informatie ga naar http://sites.garmin.com/smartphonelink.

De nieuwe nüvi 3590LMT heeft een dun en stijlvol ontwerp met een groot 5” glazen display. Te vergroten touchscreen interactive door het scherm aan te raken, automatische landscape of portrait scherm oriëntatie en Garmin’s meer geavanceerde variëteit aan kaarten en navigatie specificaties: Guidance 3, lifetime 3D traffic updates, stemgestuurde navigatie, gratis lifetime map updates², rijbaanassistent met photoReal en Bird’s Eye knooppuntbeeld (exclusief voor Garmin), 3D landmarks en terrein beelden en afslagservices, naast nog andere functies. De premium PND wordt voorjaar 2012 verwacht. Voor meer informatie over de individuele nüvi modellen, specificaties en prijzen kijk op http://www.garmin.com/nl/products/on_the_road/

Voor details over Garmin’s andere smartphone apps kijk op http://www.garmin.com/nl/products/on_the_go/.

1Live services zijn niet beschikbaar in alle Europese landen, extra data kosten kunnen in rekening gebracht worden door de provider. Voor meer informatie kijk op http://sites.garmin.com/smartphonelink

² GRATIS lifetime map updates biedt je de mogelijkheid om vier kaartupdates per jaar te ontvangen. Deze updates worden via de Garmin website beschikbaar gesteld en zijn geldig voor de levensduur van het product of wanneer Garmin geen kaartupdates meer ontvangt van zijn leverancier, welke van twee het eerste van toepassing is.

 

top

smartphonelink installeren

 

Ga naar Google play (android market), bit.ly/grmlink.
Klik op installeren, ga nu akkoord met de voorwaarden.
instal
Klik nu op de bluetooth instellingen, zorg dat u op de nuvi ook de bluetooth aan heeft staan. Koppel nu ne dnuvi via uw android menu.
instal
U kunt nu uw social media accounts installeren.
instal
instal
Wilt u smartphonelink alleen voor data gebruiken en niet voor bluetooth bellen?
Schakel dan de bluetooth headset uit via het apps, smartphone link, Selecteer nu het toestel, zet het vinkje uit bij ” schakelt bluetooth bediening in”
instal
instal

top

Garmin smartphonelink gebruiken deel 1

Deze methode kunt u gebruiken om adressen vanuit uw agenda of telefoonboek te verzenden. (In sommige gevallen werkt deze methode niet, gebruik dan de methode beschreven bij deel 3

klik op de adres koppeling. Dit kan vanuit de contacten of uw agenda.
Garmin Phonelink
Selecteer nu de Smartphone link
Garmin Phonelink
Het adres word nu op de kaart weergegeven, klik nu op ga.
Garmin Phonelink
Het adres word nu verzonden naar de nuvi, klik nu op GA om naar het adres te navigeren.
Garmin Phonelink

top

Garmin smartphonelink gebruiken deel 2

Er zijn diverse app die adres locaties verzenden, hieronder een voorbeeld van de appie app.

Open de app.
app
Klik nu op de route knop. Bij veel app zal er een navigatie knop aanwezig zijn.
app
Selecteer nu Smartphonelink.
app
De locatie word nu op de kaart weergegeven, klik nu op Ga.
app
Op de nuvi word nu de locatie ontvangen, klik nu op ga om er na toe te navigeren.
app

top

Garmin smartphonelink gebruiken deel 3

In sommige gevallen is het niet mogelijk een adres vanuit de agenda of telefoonboek te verzenden. Ook wanneer u een locatie heeft gezocht via Google maps kunt u deze verzenden naar de nuvi.

selecteer een adres.
contact
Selecteer nu google maps.
contact
Selecteer het gevonden adres.
contact
Klik nu op “route”.
contact
Klik nu op het Driehoek icoon.
contact
Selecteer nu Smartphonelink.
contact
Op de nuvi kunt u nu op GA klikken.
contact

top

Laatste kilometer navigeren.

De gedachte achter deze functie is dat u de auto zelden voor de deur kunt parkeren en het laatste stuk zult moeten lopen.
De SmartPhone link zal u begeleiden door uw eindbestemming over te nemen naar de google navigatie op uw telefoon.

Selecteer naar de gewenste eid bestemming en parkeer uw auto in de buurt.
Garmin Phonelink
Open de app en klik op recent.
Garmin Phonelink
Selecteer het adres. Dit word automatisch ingelezen vanf de Garmin Nuvi.
Garmin Phonelink
Klik op het navigeren icoon.
Garmin Phonelink
Klik nu op het blauwe icoon, google navigatie.
Garmin Phonelink
De route naar uw eindbestemming word opgehaald
Garmin Phonelink
U kunt nu het laatste stuk lopen naar de bestemming.
Garmin Phonelink
Garmin Phonelink

top

Beelden geavanceerd weer

Op de nuvi is het ook mogelijk om geavanceerd weer te bekijken, mits aangeschaft.

Weer

Wilt u het weer zien op uw eindbestemming? Klik nu op de I

 

Garmin Phonelink
Klik nu weer, eventueel iets naar beneden scrollen.
Garmin Phonelink
U krijgt nu het weer te zien voor de komende week.
Garmin Phonelink
Klik op een dag voor gedetaileerd weer.
Garmin Phonelink

Hieronder nog enkele beelden

Garmin PhonelinkGarmin Phonelink

Garmin Phonelink Garmin Phonelink
Garmin Phonelink Garmin Phonelink

top

Video

Volgt binnenkort.

top

FAQ

 

  1. Welke gratis diensten kan ik gebruiken?
    • In Nederland zijn basis weer gegevens en de “tracker” gratis te gebruiken.
  2. Wat kost de app?
    • De app zelf is gratis, bij het gebruik in het buitenland kan het zijn dat uw provider kosten in rekening brengt voor roaming.
  3. Welke betaalde functies zijn er?
    • In nederland zijn Europese verkeers informatie (€ 25,-) en geavanceerd weer (€ 10,-) beschikbaar.
  4. Smartphonelink is niet zichtbaar in mijn nuvi?

Meer vragen en antwoorden volgen spoedig.