QR_code

Wat zijn QR Codes

Een QR-code is een twee-dimensionale streepjescode die in 1994 is ontwikkeld door Denso-Wave, een dochteronderneming van het Japanse bedrijf Denso. De letters QR zijn een afkorting van Quick Response (“snelle reactie”); de code werd ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. QR-codes waren oorspronkelijk bedoeld voor het identificeren van auto-onderdelen, maar worden in Japan inmiddels algemeen gebruikt in tijdschriften, op bushaltes en op visitekaartjes.

Denso is een toeleverancier van Toyota en levert elektronische componenten en samenstellingen. Toen Toyota eiste dat de onderdelen beter identificeerbaar moesten zijn, werd door een dochteronderneming van Denso een twee-dimensionale streepjescode ontwikkeld. Deze code werd aanvankelijk alleen in de auto-industrie gebruikt. In Japan beschikte men echter al vroeg over GSM-telefoons met camera’s en internet-toegang (i-mode). Zo ontstond het idee de QR-code te gebruiken voor het aanbieden van een URL. De URL wordt hierbij gecodeerd tot een QR-code, die wordt afgedrukt in een tijdschrift, op een poster, of op de verpakking van een product. De gebruiker richt zijn cameratelefoon op de QR-code, en neemt hiervan een foto. De code wordt door een QR-lezer in de telefoon omgezet in een URL, waarna in de webbrowser van de telefoon de bijbehorende website wordt getoond.
Deze methode bespaart de gebruiker het moeizaam op een telefoon intypen van een URL.

Op een vergelijkbare manier kunnen emailadressen, sms berichten, telefoonnummers en teksten (maximaal 7089 tekens) worden aangeboden.

Een mooi overzicht van QR vind u op deze site

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/QR-code

Hieronder staat de link naar deze pagina.
QR Code

Naast de QR codes heeft microsoft nu ook een tag ontwikkeld. Meer info vind je op microsoft.com .
Hieronder zie je een microsoft tag code. Als je telefoon deze niet kan lezen dan kan je de software download op gettag.mobi, surf er naar toe met je mobiel.

microsoft tag